Behandelingen

Rugrevalidatie bij Fyzico in Mol

Rugrevalidatie door Fyzico in Mol

Hoe werkt rugrevalidatie met te"RUG" actief?

Een rugrevalidatie is geen evidente zaak. Daarom organiseren we het idee teRUG actief. Hier kunnen patiënten met chronische of recidiverende klachten in een kleine groep sessies deelnemen om zo uw herstel te bevorderen. Ook patiënten met acute rugproblemen kunnen via deze sessies preventief werken. U volgt hierbij een reeks van 8 lessen van telkens 1 uur, waarbij de focus op actieve oefeningen ligt. Daarnaast wordt er ook een ruimer kader meegegeven.

Wat is rugrevalidatie?

Rugrevalidatie is mogelijk om te volgen op aanraden van uw behandelende arts, maar ook op eigen initiatief. Aan het einde van de rugrevalidatie is het de bedoeling dat uw rug terug actief is. En dat u ook weet hoe u uw rug kunt ontlasten. Het programma van uw rugrevalidatie is steeds uniek. Dit wordt opgesteld naargelang de rugproblemen die u ervaart en de behandelingen die u voordien uitgeoefend hebt. Met ons TeRUG actief programma bieden we dan ook voor iedere rugpatiënt een oplossing op maat.

Hoe wordt u te"RUG" actief met rugproblemen?

Ons te”RUG” actief programma bestaat uit 2 aspecten. We willen u aan de ene kant voorzien van de gepaste informatie en tips om uw rugproblemen draaglijk en leefbaar te maken. Daarnaast zetten we ook in op actieve oefeningen. Zo gaan we samen met u aan de slag om uw rugspieren te versterken en uw core stabiliteit aan te pakken.

  • Educatie
    Samen met u bespreken we uw huidige kennis van uw rugaandoening. Wanneer nodig geven we ook enkele tips mee die u kunnen helpen om uw dagelijkse activiteiten uit te voeren.
  • Oefentherapie
    Het belangrijkste onderdeel van deze rugrevalidatie, is de oefentherapie. We bekijken welke oefeningen u ondanks uw aandoening kunt uitvoeren. Ook trainen we op uw core stabiliteit en algemene rugspieren.
Te

Rugproblemen? Te"RUG" actief met onze rugrevalidatie

Ongeveer 80 procent van alle Belgen krijgt in zijn leven te maken met rugproblemen. Met ons revalidatieprogramma te”RUG” actief bieden we een oplossing voor deze rugklachten. We verklaren even enkele bekende rugaandoeningen:

  • Lumbago: Of lage rugpijn. Lumbago is de verzamelnaam van verschillende lage rugklachten. Bij een lumbago voelt u een heftige pijn, of zelfs intense spiercontracties in uw onderrug.
  • Ischias: Door een geprikkelde zenuwwortel ervaart u een uitstralende pijn naar uw been, of beide benen.
  • Artrose: Dit wordt ook wel gewrichtsslijtage genoemd en manifesteert zich rond de facetgewrichten van de wervelkolom. Deze gewrichten maken normaal de rug beweeglijk. Met artrose voelt bewegen soms pijnlijk aan, een artrosepatiënt dit zal vermijden.
  • Spondylolisthesis: Twee wervels zijn in de voorwaartse richting vergeleken met elkaar verschoven. Bij deze aandoening raden we een stabilisatieoefeningen aan.

Bij welke kinesist kan je terecht voor rugrevalidatie?

Een afspraak maken voor rugrevalidatie?

Maak een afspraak voor rugrevalidatie via ons online afsprakenformulier. Of contacteer ons voor meer informatie over deze behandeling.

Maak een afspraak