Behandelingen

Aquarevalidatie bij Fyzico in Mol

Aquarevalidatie bij Fyzico in Mol

Wat is aquarevalidatie?

Tijdens uw revalidatieproces kan bewegen in het water een grote meerwaarde bewijzen. Samen met zwembad Vita Den Uyt organiseren we sessies aquarevalidatie onder leiding van 1 van onze therapeuten. Eens in het water, dragen mensen slechts 1/6 van hun lichaamsgewicht met zich mee. Hierdoor kunt u zich gemakkelijker bewegen en dus ook beter uw oefeningen uitvoeren. Zelfs de oefeningen die u boven water niet kunt uitvoeren door uw blessure verlopen vlotter. In het water werkt u zowel aan uw mobiliteit als aan uw kracht.

Met aquatherapie, of hydrotherapie, zorgt de weerstand van het water ervoor dat u de oefeningen na verloop van tijd zwaarder kunt maken. En zo kunt u dus uw spieren versterken. De hydrostatische druk van het water draagt bij tot een betere circulatie in het lichaam. Tot slot is ook de temperatuur van het water een groot pluspunt. Hierdoor heeft het water een versoepelend en ontspannend effect op de spieren en gewrichten.

Onder welke therapie valt deze revalidatie?

Aquarevalidatie focust zich voornamelijk op oefentherapie. Zo bespreken we samen tot welke oefeningen u in staat bent. Aan de hand van onze expertise wordt er een oefenschema opgesteld. Met deze oefeningen worden zowel uw mobiliteit als uw spierkracht versterkt.

De voordelen van aquarevalidatie

 • Dankzij aquarevalidatie ervaart u een beter algemeen functioneren. Dit wil zeggen dat uw lichaamsdelen mobieler zullen zijn. Ook tijdens uw dagelijkse activiteiten, zoals huishoudelijke klusjes, zult u die verbetering merken.
 • U krijgt meer spierkracht, zonder overbelasting van de spieren. Dit is een groot voordeel want voor elke beweging die u maakt, gebruikt u deze kracht. Hoe meer spierkracht u hebt, hoe meer beweging u kunt verdragen.
 • U voelt minder spier- en gewrichtsstijfheid.
 • Het is een leuke afwisseling van de standaardrevalidaties.
 • Tot slot verbetert u uw evenwicht en coördinatie.

Voor wie is aquarevalidatie?

In onze praktijk gaan we steeds op zoek naar de behandeling die het beste werkt voor u en aangeraden is voor uw situatie. Aquarevalidatie kan voor veel patiënten haar meerwaarde bewijzen.

 • Mensen die beperkt zijn in het stappen of moeilijk kunnen bewegen kunnen aquarevalidatie aanvangen.
 • Patiënten met evenwichtsstoornissen zijn een tweede groep die baat hebben bij deze therapie. In het water kan u oefeningen doen zonder bang te hebben om te vallen. U heeft meer tijd om te reageren en zo aan uw evenwicht te werken.
 • Patiënten met kruisbandreconstructies.
 • Patiënten met een schouderrehabilitatie. Het is aangeraden om deze therapie te combineren met manuele therapie.
 • Patiënten die minder spierbelasting kunnen verdragen kunnen via aquarevalidatie hun spieren aansterken. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen na een knie-operatie.
 •  …

Bij welke kinesist kan je terecht voor aquarevalidatie?

Een afspraak maken voor aquarevalidatie?

Maak een afspraak voor onze aquarevalidatie via ons online afsprakenformulier. Of contacteer ons voor meer informatie.

Maak een afspraak