Behandelingen

Sportkinesist of sportkinesitherapie bij Fyzico in Mol

Sportkinesist en sporttherapiebij Fyzico

Wat doet een sportkinesist?

Als sportkinesist zijn we gespecialiseerd in sportkinesitherapie, wat zowel de behandeling van sportletsels als de preventie ervan omvat. Hierbij besteden we speciale aandacht aan het sportspecifieke karakter van de revalidatie. Daarnaast streven we ernaar om uw lichaam in topconditie te krijgen, op basis van uw mogelijkheden.

Onze sportkinesist begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt in uw lichaam. Zo stemmen we interventies en oefeningen af op de sportspecifieke eisen. Uw mogelijkheden en situatie zijn de rode draad van uw revalidatieplan. Zo begeleiden we u tijdens uw herstel altijd vanuit de gepaste insteek. Voor specifiekere sportkinesitherapie werken we samen met Upgrade in Mol aan uitgebreidere oefenschema’s.

Voor welke sportblessures kunt u een sportkinesist inschakelen?

Dikwijls wordt een sportblessure veroorzaakt door een overbelasting, een foute trainingshouding of verkeerde attributen. We sommen de meest voorkomende blessures even voor u op. Deze kunt u laten behandelen door onze sportkinesist in Mol.

 • Schouderblessures: Bij overbelasting, een trauma of bij blessures die opgelopen worden bij slag- en werpsporten staan we voor u klaar.
 • Knieblessure: Van jumpers knee (springersknie), lopersknie, tot een beschadiging van de kruisbanden of meniscus. Heel wat sporters, zoals voetballers en basketballers, ervaren in hun sportcarrière wel eens een knieblessure. Deze wordt gewoonlijk uitgelokt door een ongecontroleerde beweging, botsing of val.
 • Verzwikte enkel: Deze blessure kan zich ook vormen zonder dat u sport. Meestal wordt deze blessure veroorzaakt door een verzwikking. Deze blessure kunt u vlug herkennen door de zwelling die zich aan de binnen- of buitenkant van de enkel vormt.
 • Rug- en nekklachten: Deze klachten voelt u dikwijls na een overbelasting van de lage rugspieren of een plotse draaibeweging. Bij deze blessures ligt de focus dikwijls op core stabiliteit.
 • Tenniselleboog
 • Zweepslag: Deze spierscheur in de kuitspier ontstaat meestal tijdens een krachtige aanspanning.
 • Liesblessure: Deze veeleer mannelijke blessure wordt vaak veroorzaakt door een verrekking, een spierscheur, ontsteking van het schaambeen of een sportershernia.
Sportkinesitherapie bij Fyzico

Hoe gaat een sportkinesist te werk?

Binnen sportkinesitherapie ligt de focus op 2 aspecten. Zo willen we inzetten op zowel de preventie als op de revalidatie van sportblessures.

 • Preventie van sportblessures:
  Bent u actief in de sportwereld en wenst u beter begeleid te worden? Met onze sportkinesitherapie zorgen we voor u, nog voor u blessures ervaart. We geven u een dieper inzicht in de blessures die u bij uw sport kunt ervaren.
 • Revalidatie van sportblessures:
  Ook de revalidatie van sportblessures wordt bij onze sportkinesist behandeld. Hebt u zich bij het sporten te hard gegeven? Hebt u last van een jumpers knee? Of eerder een hamstringblessure? U kunt bij onze sportkinesisten terecht. Ook met andere blessures, zoals een achillespees- of liesblessure, staat ons team van kinesisten graag voor u klaar.

Bij welke sportkinesist kan je terecht voor sportkinesitherapie?

Een afspraak maken voor sportkinesitherapie?

Maak een afspraak bij onze sportkinesist via de online agenda of ons online afsprakenformulier. Of contacteer ons voor meer informatie over sportkinesitherapie.